Baka glutenfritt - Gluten och mjölkfria Mazariner

Mazariner

ca 30 st

Deg:
100g mjölkfritt margarin
50g socker
1 ägg
210g glutenfri mjölmix (jag använde Lailas blå)
1 tsk bakpulver

Blanda samman alla ingredienserna för hand och tryck ut i aluminiumfolieformar.

Fyllning:
250g mandelmassa
125g mjölkfritt margarin 
2 ägg
10 malda bittermandlar

Mal bittermandlarna och blanda sedan ihop alla ingredienser med hjälp av elvisp, när det blivit en jämn fin smet klicka i det i formarna och grädda mazarinerna mitt i ugnen 20 minuter i 175 grader.

Glasyr:
4 dl florsocker 
3 msk kallt vatten 


Baka glutenfritt - Gluten & Mjölkfria Semlor

Gluten- och mjölkfria semlor.

12 stora eller 16 små.

Bullar:
50g jäst
100g mjölkfritt margarin
5 dl alpro mandelmjölk 
2 msk fiberhusk
1 dl ljus sirap
1 ägg
2 tsk kardemumma 
1 tsk salt
1 tsk hjortronsalt 
600g glutenfri mjölmix (jag använde Semper finmix)
1 uppvispat ägg till pensling

Fyllning:
400g mandelmassa
Inkråmet från bullarna
1.5 dl vispbar sojagrädde
2 tsk vaniljsocker 

Garnering:
ca 8 dl vispbar sojagrädde
Florsocker att pudra över 

Smula ned jästen i en bakbunke.
Smält smöret och tillsätt sedan mandelmjölken, värm till 37 grader. Häll spadet över jästen och rör tills den lösts sig.
Tillsätt fiberhusk, rör om och låt svälla i 10 minuter.
Blanda sedan ned sirap, ett uppvispat ägg, kardemumma, salt, hjortronsalt och hälften av mjölet. Arbeta degen väl i maskin, tillsätt lite mjöl i taget.
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda degen lätt, dela upp i 12 eller 16 lika stora delar och forma till bullar. Lägg bullarna på en plåt klädd med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk.
Pensla med uppvispat ägg, grädda i 250 grader 9 minuter.
Låt kallna på galler under bakduk.

(Bullarna går att frysa in och sedan ta fram när de är redo att serveras)

Skär av toppen och gröp ur bullarna. Lägg inkråmet i en skål tillsammans med riven mandelmassa, blanda i grädde och vaniljsocker. För lyxigare smak hacka 10 mandlar och ha i fyllningen.
Fyll bullarna med fyllningen, vispa grädden och klicka på bullarna, lägg på locken och pudra över med florsocker! ~ varsågod och njut!


Baka glutenfritt - Biskvier med daimchoklad

Biskvier; 
150 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 st äggvita

Riv mandelmassan och rör ned socker och äggvita, blanda till en jämn smet. Klicka ut på bakplåtspapper och grädda i 175 grader i 10 minuter.

Låt biskvierna svalna, gör undertiden fyllningen.

Smörkräm med daim;
125 g smör
2,5 dl florsocker 
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 msk kakao
100 gram daim

Vispa rumstempererat smör och florsocker, tillsätt vaniljsocker, kakao och äggulan. Hacka daimen och rör ned i smörkrämen, spritsa ut på biskviebottnarna och doppa dom sedan i smält choklad.
Låt biskvierna stå kylt :)


RSS 2.0