Baka glutenfritt - tårta!

Gjort en tårta till fikat imorgon på jobbet eftersom jag fyller år på fredag. Köpte glutenfria bottnar då jag kände att jag inte hade tid att göra bottnar själv men eftersom de var så små så valde jag att baka några extra lager så den blev lite högre.

De köpta bottnarna är: "BriMa Bröd glutenfria tårtbottnar"
Mina bottnar är gjorda av ett vanligt drömrulltårterecept;
3 ägg
1,5 dl socker
0,5 dl potatismjöl
2 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ned försiktigt i äggsmeten.
Grädda ca 7 minuter på bakplåtspappersklädd plåt i nedre delen av ugnen. 225 grader.

Lager 1 & 3:
150g nutella ihopvispat med 1,5dl vispgrädde.
Lager 2 & 4:
200g björnbärsmarmelad ihopvispat med 1,5 dl vispgrädde.

Spacklad med vitchokladsmörkräm.
100g rumstempererat smör
100g Philadelphia
100g vit choklad
Vispa smör och Philadelphia till en slät smet med hjälp av elvisp, smält den vita chokladen och tillsätt i smörblandningen och vispa till en slät smet. Nu är den redo att spacklas på tårtan!
(Den går fint att göra någon dag innan då den håller sig i kylskåp, kan även frysas! Tänk på att ta upp krämen i god tid innan spackling!)

Dekorationen är meningen att den ska vara lekfull då jag arbetar på en förskola men jag vet att den lätt misstas för slarvigt gjort ;)


RSS 2.0