~

Trodde tårarna hade tagit slut men ändå ligger jag här i min säng och gråter. Ingenting hjälper, jag orkar inte.

The hardest part is forgetting someone you swore you'd never forget.



"Laying awake in bed feeling the spot on my chest, where you used to, used to rest your head"

The hardest part.

Ligger i sängen och kan absolut inte somna.. Har en otrolig huvudvärk och en ångest som inte vill släppa.. Tur att jag är ledig från jobb i två dagar till iallafall. 
Önskar bara att smärtan kunde börja lätta snart.

Pokémondrinkar

Härliga drinkar för festen till alla er Pokémon älskare, eller bara för er som gillar drinkar ;)

Bilden är tagen från Facebook där den cirkulerat ett tag.

Baka glutenfritt! -bearnaisesås-



Hemmagjord bearnaisesås 
Vad är bättre än hemmagjord sås? Slippa alla konserveringsmedel och e-ämnen, dessutom allergivänlig och enkel att göra!

3st äggulor
150g smör
1 tsk dragon
1 tsk persilja
Salt
2 droppar vinäger

Vispa äggulorna med ballongvisp, för hand, i ca 7 minuter. Häll i kryddorna och blanda ihop.
Smält smöret och häll försiktigt ned i äggen samtidigt som du vispar. Detta är för att såsen inte ska skära sig. 
Är man ensam och tycker det är svårt att både hälla och vispa samtidigt kan man med enkelhet hälla i ytterst lite smör (ca 2 tsk) åt gången och vispa ordentligt innan du häller i mer smör.
Avsluta med några droppar vinäger för att skära av smörsmaken lite, krydda efter egna smaklökar!

Denna kan enkelt göras mjölkfri genom att använda mjölkfritt margarin.

Passar till kött, kyckling, biffar, pommes frites, potatis, ja det är endast du som sätter gränserna! :)

Baka glutenfritt! -Rosa födelsedagstårta-



Glutenfri chokladtårta med tryffel och vitchokladfrosting!

Botten:
150g smör
3dl socker
1dl kakao
2tsk vaniljsocker
2st ägg
2dl glutenfri mjölmix

Smält smöret i en kastrull, när smöret är smält tar du av den från plattan och rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ned ett ägg i taget och tillsätt tillsist mjölmixen! Det är viktigt att röra och inte vispa!

Bred ut smeten i en smord och bröad form, jag använder alltid kokos eftersom glutenfritt ströbröd är dyrt :)
Formen ska ha löstagbar kant och vara ca 24 cm i diameter.

Grädda i nedre delen av ugnen i 18 minuter, skaka lite lätt på kakan innan du tar ut den för att se att den är perfekt. Kakan ska vara lite lös i mitten och gunga en aning när du skakar på den.

Medan botten svalnar börjar du med fyllningen.

1 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
200 gram choklad

Koka upp grädde och smör i en kastrull, ta av kastrullen från plattan. 
Hacka chokladen, rör ned och låt smälta. 
Låt tryffeln stå och halvstelna i kylen i ca 1 timme, bred fyllningen på kakan och strö över lite kanel (blir jättegott!)

När kakan är helt kall så kan vi börja med frostingen!

300g Philadelphia ost
300g vit choklad
1 tsk vaniljsocker

Vispa Philadelphian och vaniljsocker, smält chokladen och häll sedan i Philadelphiablandningen. 
Vispa noggrant till en jämn och fin frosting :)

Jag hade i röd hushållsfärg till just denna tårtan, men det gör man precis som man vill!

Spackla eller spritsa frostingen på kakan och garnera med choklad hjärtan, rosor, glasyr eller vad du vill! 

Servera kyld och njut! 

Baka glutenfritt! -Vetelängder med fyllning-



Vetelängd med fyllning -
Mjölk- och glutenfri

3dl glutenfri mjölmix (Jag använde kockens, Lailas blå mjölmix)
100g smör/margarin (Jag använde mjölkfritt margarin)
1dl mjölk eller vatten
50g jäst för söta degar
1msk socker
1/2tsk salt 
1 ägg

Smält smöret och häll i vätskan så det blir fingervarmt. Häll vätskan över jästen och blanda tills jästen löst upp sig.
Häll sedan i mjölet pö om pö och blanda ihop, häll i resterande ingredienser och blanda till en jämn och slät deg.

Låt jäsa under handduk till dubbel storlek (ca 30 minuter).

Dela degen i två lika stora delar och kavla ut båda delarna till 15 cm breda och 25 cm långa rektanglar.

Fyllning 1: Standard kanel/socker 
75g smör/margarin
3/4 dl socker 
1/2 dl kanel 
Rör tills allt är ihop blandat.

Fyllning 2: Mandelmassa

Bred fyllningen på varsin degbit, vik sedan in kortsidorna en bit och vik sedan in långsidorna så fyllningen endast syns i mitten.

Pensla med vispat ägg och häll på strösocker/mandelflarn/hackad mandel eller vad man vill!

Grädda i ugnen i 12-15 minuter på 200 grader!

~Njut!

Man kan variera fyllningen väldigt mycket, använd din favorit sylt, vaniljkräm eller kanske chokladkräm, det är bara du som sätter gränserna! :)


förändringar

Det har nu blivit lite förändringar här på bloggen. Jag har lagt till nya kategorier och kommer nu använda min blogg till att dela med mig av mina recept.
Alla recept är glutenfria och många är även mjölkproteinsfria.
 
Jag kommer fortfarande att skriva allmänt här med men jag tror att jag får mer fart på bloggen om jag börjar att skriva om saker jag tycker om, det vill säga bakning.
 
Ska även försöka ändra design på bloggen, få den renare och en nyare header, vi får se hur långt jag kommer i dom tankegångarna ;)

🌹

För höga förhoppningar, för höga önskningar.

RSS 2.0