Baka glutenfritt - Frozen cheesecake med pepparkaka

3 äggulor

3 äggvitor
1.5 dl socker 
2 tsk vaniljsocker
200 gram färskost
3 dl vispgrädde
20 st glutenfria pepparkakor

Vispa äggulor & socker poröst, tillsätt sedan vaniljsocker och färskost och blanda till en jämn smet.

Vispa grädde i en annan bunke och rör sedan ned i äggsmeten.

Vispa sedan upp äggvitorna i en torr, ren bunke till en fast fluffig massa. Man ska kunna vända bunken upp och ned utan att äggvitorna rinner ut. Blanda sedan försiktigt ned äggvitan i resten av smeten.

Krossa 10 st pepparkakor och strö som botten i en springform med löstagbar kant, häll över smeten och krossa ytterligare 10 pepparkakor att strö över som topping.

Frys i minst 4 timmar och ta ut ca 10 minuter innan servering! 

Man kan självklart byta ut kakorna till vilka som helst :)


Kommentarer
Postat av: Anonym

Saknas mängd vaniljsocker bland ingredienserna?

Svar: Hej! Tack för du såg det, hade helt missat :) nu är inlägget uppdaterat! :)
pamela tiusanen nilsson

2016-12-19 @ 19:35:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0