Baka glutenfritt - Kladdkaka med Silviaglasyr


(Mitt standardrecept på kladdkaka)
150g mjölkfritt margarin
3 dl socker 
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker 
2 dl glutenfri mjölmix (jag använder Lailas blå mjölmix)
2 st ägg

Smält smöret i en kastrull, tag av från plattan och rör ned alla torra ingridienser en och en med en slickepott, tillsätt ett ägg i taget och vänd ned tills det är en jämn och fin (tjock!) smet.
Häll i smord och bröad form (jag använder alltid kokos istället för GF-ströbröd) 
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 18 minuter, ta ut kakan när den fortfarande är dallrig i mitten.

Ställ in i kylen medan du gör glasyren:

150g mjölkfritt margarin
1.5 dl socker 
2 st äggulor
3 tsk vaniljsocker 

Ha i alla ingridienser i en kastrull, koka upp glasyren försiktigt under omrörning på svag värme i några minuter. Tänk på att det är ägg i och det därför är viktigt att hela tiden röra om och inte ha för hög temperatur!

Bred på glasyren på kakan och strö över kokos. 
Låt kakan svalna helt (gärna i kyl till dagen efter) innan servering! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0