Baka glutenfritt - Kladdkaka med Silviaglasyr
(Mitt standardrecept på kladdkaka)
150g mjölkfritt margarin
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl glutenfri mjölmix (jag använder Lailas blå mjölmix)
2 st ägg
Smält smöret i en kastrull, tag av från plattan och rör ned alla torra ingridienser en och en med en slickepott, tillsätt ett ägg i taget och vänd ned tills det är en jämn och fin (tjock!) smet.
Häll i smord och bröad form (jag använder alltid kokos istället för GF-ströbröd)
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 18 minuter, ta ut kakan när den fortfarande är dallrig i mitten.
Ställ in i kylen medan du gör glasyren:
150g mjölkfritt margarin
1.5 dl socker
2 st äggulor
3 tsk vaniljsocker
Ha i alla ingridienser i en kastrull, koka upp glasyren försiktigt under omrörning på svag värme i några minuter. Tänk på att det är ägg i och det därför är viktigt att hela tiden röra om och inte ha för hög temperatur!
Bred på glasyren på kakan och strö över kokos.
Låt kakan svalna helt (gärna i kyl till dagen efter) innan servering! :)
Kommentarer
Trackback