Baka glutenfritt - choklad och kolapaj



ca 150g glutenfria kex, jag använde Sempers glutenfria chokladkex
60 gram margarin
1 burk karamelliserad mjölk (dulch de leche)
400g ljus choklad
1 dl vispgrädde (jag använde alpros soya vispbara grädde)

Krossa kexen (gärna i en mixer om det finns tillhands) och rör ihop med 60g smält smör. Fördela ut röran i en springform och kyl i 20 minuter.
Bred ut den karamelliserade mjölken och ställ svalt medan du gör tryffeln:
Sjud grädden och låt chokladen smälta i under omrörning. Fördela ut tryffeln över pajen, toppa gärna med flingsalt.

Ställ kallt i minst 4 timmar innan servering så tryffeln sätter sig ordentligt!

Tips: Servera inte pajen helt kyld då tryffeln blir väldigt hård, gör gärna pajen dagen innan och låt stå kylt över natten och ta fram pajen ett litet tag innan servering :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0