Baka glutenfritt - choklad och kolapaj
ca 150g glutenfria kex, jag använde Sempers glutenfria chokladkex
60 gram margarin
1 burk karamelliserad mjölk (dulch de leche)
400g ljus choklad
1 dl vispgrädde (jag använde alpros soya vispbara grädde)
Krossa kexen (gärna i en mixer om det finns tillhands) och rör ihop med 60g smält smör. Fördela ut röran i en springform och kyl i 20 minuter.
Bred ut den karamelliserade mjölken och ställ svalt medan du gör tryffeln:
Sjud grädden och låt chokladen smälta i under omrörning. Fördela ut tryffeln över pajen, toppa gärna med flingsalt.
Ställ kallt i minst 4 timmar innan servering så tryffeln sätter sig ordentligt!
Tips: Servera inte pajen helt kyld då tryffeln blir väldigt hård, gör gärna pajen dagen innan och låt stå kylt över natten och ta fram pajen ett litet tag innan servering :)
Kommentarer
Trackback