Baka glutenfritt - smörgåstårta
En riktigt saftig god smörgåstårta att njuta av både till fest och till vardags!
18 st Fria Grova glutenfria formbröd
1 paket Arboga gluten- och mjölkfria leverpastej
2 dl bostongurka/hackad inlagd gurka
250g kräftröra
250g skagenröra
4 st kokta ägg
1 dl vispgrädde
1,5 dl majonnäs
Salt
Ägg till garnering
Koka 6 st ägg (4 till fyllning & 2 till garnering)
Tina brödet och skär bort kanterna, lägg 6 brödskivor på en bricka/fat.
Vispa ihop den glutenfria leverpastejen & bostongurkan tills det är jämnt blandat och bre på brödet.
Lägg på det andra lagret bröd, blanda kräftröra och skagenröra och bre på brödet.
Lägg på det sista lagret bröd,
Vispa grädden och blanda i hackade kokta ägg och majonnäs, tillsätt lite salt och bred på hela smörgåstårtan även runt om på kanterna för att garneringen ska fästa.
Garnera med: Skinka, ost, sallad, gurka, tomat, dill, skivat ägg & räkor.
Denna smörgåstårtan räcker till ca 6-8 personer beroende på hur stora bitar man orkar äta! :)
Kommentarer
Trackback