Baka glutenfritt - Lussebullar
Lussebullar, 24 st
Ingredienser;
50g jäst till söta degar (1 pkt)
100g mjölkfritt smör
5 dl sojamjölk
1-2 påsar saffran, beroende på hur mycket saffranssmak ni önskar.
1 1/2 dl strösocker
3/4 tsk salt
1 ägg
15-16 dl glutenfritt mjöl (kockens Lailas blå glutenfria mix)
Smält smöret och häll i sojamjölken, så det blir fingervarmt. Smula ned jästen och rör om tills jästen lösts upp.
Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen väl. Jäs i 20 minuter.
Lägg upp degen på mjölat bakbord och dela i 24 lika stora delar och forma till lussebullar (katter, bollar, sniglar - ja ni väljer)
Lägg lussebullarna på bakplåtspappersklädd plåt, täck med plastfolie eller bakhandduk och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Pensla med ägg och garnera med russin eller strösocker (jag använde strösocker eftersom jag avskyr russin!)
Grädda mitt i ugnen i 250 grader, 8-10 minuter :)