Baka glutenfritt - hemmagjorda pepparkakor
Hemmagjorda pepparkakor, ca 200st
550g glutenfritt mjöl (Lailas blå glutenfria mix)
300g strösocker
300g mjölkfritt smör
1.5 dl sirap
1.5 dl vispbar sojagrädde
1 ägg
1 msk bikarbonat
1 msk kanel
1 msk malda nejlikor
1 msk mald ingefära
Smält smöret, rör sedan ihop socker, smör, sirap, grädde, ägg & alla kryddor till en slät smet.
Blanda mjöl och bikarbonat och rör ned i smeten, blanda till en jämn och tjock smet.
Ställ svalt (jag ställde in min i kylskåpet) och låt vila 1-2 dygn.
Kavla ut degen medan den fortfarande är kall och stansa ut kakor.
Grädda i 225 grader i ca 5 minuter.
Garnera pepparkakorna om så önskas :)
Tips: kavla ut degen mellan två bakplåtspapper för att minimera mängden mjöl :)
Degen håller sig ca 2 veckor i kylskåp!
Kommentarer
Trackback