Baka glutenfritt - Frozen cheesecake med pepparkaka
3 äggulor
3 äggvitor
1.5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 gram färskost
3 dl vispgrädde
20 st glutenfria pepparkakor
Vispa äggulor & socker poröst, tillsätt sedan vaniljsocker och färskost och blanda till en jämn smet.
Vispa grädde i en annan bunke och rör sedan ned i äggsmeten.
Vispa sedan upp äggvitorna i en torr, ren bunke till en fast fluffig massa. Man ska kunna vända bunken upp och ned utan att äggvitorna rinner ut. Blanda sedan försiktigt ned äggvitan i resten av smeten.
Krossa 10 st pepparkakor och strö som botten i en springform med löstagbar kant, häll över smeten och krossa ytterligare 10 pepparkakor att strö över som topping.
Frys i minst 4 timmar och ta ut ca 10 minuter innan servering!
Man kan självklart byta ut kakorna till vilka som helst :)
Kommentarer
Postat av: Anonym
Saknas mängd vaniljsocker bland ingredienserna?
Svar:
pamela tiusanen nilsson
Trackback