Baka glutenfritt! -Vetelängder med fyllning-
Vetelängd med fyllning -
Mjölk- och glutenfri
3dl glutenfri mjölmix (Jag använde kockens, Lailas blå mjölmix)
100g smör/margarin (Jag använde mjölkfritt margarin)
1dl mjölk eller vatten
50g jäst för söta degar
1msk socker
1/2tsk salt
1 ägg
Smält smöret och häll i vätskan så det blir fingervarmt. Häll vätskan över jästen och blanda tills jästen löst upp sig.
Häll sedan i mjölet pö om pö och blanda ihop, häll i resterande ingredienser och blanda till en jämn och slät deg.
Låt jäsa under handduk till dubbel storlek (ca 30 minuter).
Dela degen i två lika stora delar och kavla ut båda delarna till 15 cm breda och 25 cm långa rektanglar.
Fyllning 1: Standard kanel/socker
75g smör/margarin
3/4 dl socker
1/2 dl kanel
Rör tills allt är ihop blandat.
Fyllning 2: Mandelmassa
Bred fyllningen på varsin degbit, vik sedan in kortsidorna en bit och vik sedan in långsidorna så fyllningen endast syns i mitten.
Pensla med vispat ägg och häll på strösocker/mandelflarn/hackad mandel eller vad man vill!
Grädda i ugnen i 12-15 minuter på 200 grader!
~Njut!
Man kan variera fyllningen väldigt mycket, använd din favorit sylt, vaniljkräm eller kanske chokladkräm, det är bara du som sätter gränserna! :)
Kommentarer
Trackback