Baka glutenfritt! -Rosa födelsedagstårta-



Glutenfri chokladtårta med tryffel och vitchokladfrosting!

Botten:
150g smör
3dl socker
1dl kakao
2tsk vaniljsocker
2st ägg
2dl glutenfri mjölmix

Smält smöret i en kastrull, när smöret är smält tar du av den från plattan och rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ned ett ägg i taget och tillsätt tillsist mjölmixen! Det är viktigt att röra och inte vispa!

Bred ut smeten i en smord och bröad form, jag använder alltid kokos eftersom glutenfritt ströbröd är dyrt :)
Formen ska ha löstagbar kant och vara ca 24 cm i diameter.

Grädda i nedre delen av ugnen i 18 minuter, skaka lite lätt på kakan innan du tar ut den för att se att den är perfekt. Kakan ska vara lite lös i mitten och gunga en aning när du skakar på den.

Medan botten svalnar börjar du med fyllningen.

1 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
200 gram choklad

Koka upp grädde och smör i en kastrull, ta av kastrullen från plattan. 
Hacka chokladen, rör ned och låt smälta. 
Låt tryffeln stå och halvstelna i kylen i ca 1 timme, bred fyllningen på kakan och strö över lite kanel (blir jättegott!)

När kakan är helt kall så kan vi börja med frostingen!

300g Philadelphia ost
300g vit choklad
1 tsk vaniljsocker

Vispa Philadelphian och vaniljsocker, smält chokladen och häll sedan i Philadelphiablandningen. 
Vispa noggrant till en jämn och fin frosting :)

Jag hade i röd hushållsfärg till just denna tårtan, men det gör man precis som man vill!

Spackla eller spritsa frostingen på kakan och garnera med choklad hjärtan, rosor, glasyr eller vad du vill! 

Servera kyld och njut! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0