Baka glutenfritt! -bearnaisesås-



Hemmagjord bearnaisesås 
Vad är bättre än hemmagjord sås? Slippa alla konserveringsmedel och e-ämnen, dessutom allergivänlig och enkel att göra!

3st äggulor
150g smör
1 tsk dragon
1 tsk persilja
Salt
2 droppar vinäger

Vispa äggulorna med ballongvisp, för hand, i ca 7 minuter. Häll i kryddorna och blanda ihop.
Smält smöret och häll försiktigt ned i äggen samtidigt som du vispar. Detta är för att såsen inte ska skära sig. 
Är man ensam och tycker det är svårt att både hälla och vispa samtidigt kan man med enkelhet hälla i ytterst lite smör (ca 2 tsk) åt gången och vispa ordentligt innan du häller i mer smör.
Avsluta med några droppar vinäger för att skära av smörsmaken lite, krydda efter egna smaklökar!

Denna kan enkelt göras mjölkfri genom att använda mjölkfritt margarin.

Passar till kött, kyckling, biffar, pommes frites, potatis, ja det är endast du som sätter gränserna! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0