Baka glutenfritt - cupcakes med maoamfluff
Muffins:
4,5 dl glutenfri mjölmix
1 dl kakao
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200g choklad
3 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl rapsolja
3 dl mjölk
Blanda ihop alla torra ingredienser förutom socker.
Grovhacka chokladen.
Vispa ägg och socker fluffigt och sikta sedan de torra ingredienserna över äggsmeten. Blanda i olja och mjölk, vänd allt med slickepott tills det blir en jämn och fin smet.
Vänd i chokladen och blanda.
Fördela i muffinsformar.
(Ta med fördel lite extra choklad att garnera med på toppen)
Grädda mitt i ugnen 200 grader ca 15 minuter.
Maoamfluff:
3 dl vispgrädde
100 gram maoam
Smält godiset i grädden (grädden får INTE koka)
Ställ kylt minst 6 timmar och vispa sedan upp som vanlig grädde!
Garnera chokladmuffinsen med maoamfluffet, det blir en härlig kombination och choklad och bär!
Dekorera med vad ni vill ;)
Baka glutenfritt - Stora Nutellafyllda Chokladbollar
Klicka ut 7 klickar nutella på en skärbräda och ställ i frysen ca 2 timmar.
Chokladbollsmet:
150 g smör1 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
4 dl glutenfria havregryn
Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp. Ta ut nutellaklickarna från frysen, ta en lagom mängd chokladbollsmet och platta ut i handflatan, lägg på nutellan och rulla till bollar. Rulla bollarna i kokos & ställ in i kylen tills servering :)